Tips voor een Stedentrip

Een stedentrip naar Berlijn hoort hoog op je verlanglijstje te staan. In de stad heb je heel wat te ontdekken. Natuur de Muur, symbool van een gedeelde stad, waarvan de littekens vandaag de dag nauwelijks nog terug te vinden zijn, maar ook Prenzlauer Berg is een bezoek waard net als het alternatieve Kreuzberg. Natuurlijk mag je het cultuurcentrum Tacheles niet missen, dit krakersbolwerk van vroeger staat nog altijd fier overeind en huisvest kunstenaars die uit vele werelddelen naar Berlijn zijn getrokken.

Natuurlijk is het Berlijn van gisteren niet verdwenen. Dat blijkt uit de aankleding van de terrassen aan de Tegeler See, waar omwonenden op zondagmiddag een dansje wagen. Over heel Berlijn zijn de bezienswaardigheden verdeeld die de vele facetten van de metropool laten zien. Daartoe behoren ook de enorme bouwplaatsen, waar nog kranen boven staan en waar nog veel herstel werk wordt verricht. Het symbool van de stad lijkt, behalve de beer, de graafmachine te zijn geworden. Nieuwe musea en gebouwen worden verbluffend snel aan het straatbeeld toegevoegd. Berlijn is in beweging, een stad waar je nooit genoeg van krijgt.

Veelzijdig Berlijn

Wie een stedentrip naar Berlijn maakt vindt de stad van het design en de stad van de Muur. Een stad met zoveel geschiedenis en zoveel gezichten zult u niet snel nog eens vinden in de wereld. Het veelzijdige museumaanbod, het kleurrijke nachtleven en de vele winkelcentra in de stad nodigen uit tot een unieke ontdekkingsreis. Wie in de ochtend gaat winkelen en later op de middag van de door de zon verlichte koepel van de Reichstag op het Regierungsviertel neerkijkt, is nog lang niet klaar. In de loop van de avond of nacht onderduiken in het clubleven of een bezoek brengen aan de Staatsoper hoort er natuurlijk bij, zowel voor Berlijners als bezoekers aan de stad. Deze stad slaapt nooit, laat je verrassen en geniet van iedere minuut dat je hier bent.

Klimaat in Berlijn

Het klimaat van Berlijn is een combinatie van het zeeklimaat van West-Europa en het continentale klimaat van Oost-Europa. Dat betekent dat het in de zomer behoorlijk warm kan zijn met temperaturen van rond de 27 graden.
De winters zijn vaak koud, de temperaturen zijn vaak rond het vriespunt. Extreme koud komt er trouwens bijna nooit voor. Het koudst is het in de maanden december, januari en februari.
In de lente en herfst is het weer vaak mild, wel kan het regelmatig regenen.