Potsdamer Platz

In de Tweede Wereldoorlog is dit plein bijna volledig verwoest. Na de herbouw sneed de Muur het plein in tweeën. Toen de Muur viel is het plein opnieuw opgebouwd tot het drukke verkeersplein dat het nu is. Op het plein vindt je onder andere het Sony Center, een paar delen van de Berlijnse Muur, één van de overgebleven wachttorens en de Mall of Berlin, hoewel die laatste iets verder van het plein ligt.

Potsdamer Platz

….een symbool voor Oost- en West-Berlijn
Houd je van moderne bezienswaardigheden met indrukwekkende architectuur kom je bij de Potsdamer Platz in Berlijn ruimschoots aan je trekken. De Potsdamer Platz dankt zijn naam aan het nabijgelegen Potsdam, hoofdstad van Brandenburg, de provincie die om de provincie Berlijn ligt. De Potsdamer Platz in Berlijn is altijd al een belangrijk zakencentrum geweest. Ook al is in de Tweede Wereldoorlog praktisch alles verwoest en heeft de Berlijnse Muur er een poosje dwars doorheen gelopen en de boel ontsiert, nu behoort de Potzdamer Platz weer tot één van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Berlijn.Vanuit historisch oogpunt is de Potsdamer Platz altijd al van belang geweest. Niet alleen als groot handelscentrum, maar ook vanwege zijn treinstation en als één van de eerste plekken die een metrohalte kreeg.

Met kantoorpanden van de Deutsche Bahn, Sony, Daimler-Chrysler en een gigantisch winkelcentrum in combinatie met het station, waar treinen, metro’s en s-bahnen samenkomen, zorgen zij ervoor dat deze plek tot de bekendste en grootste pleinen van Berlijn gerekend mag worden; qua bezienswaardigheden een en al dynamiek!

Plaats een reactie