De beste vervoersopties naar Berlijn

Onderstaand diverse opties om met welk vervoersmiddel Berlijn te bereiken

Auto

De snelwegen van en naar Berlijn verkeren tegenwoordig in goede staat, tussen Berlijn en Hannover (A 2) is de weg zelfs zesbaans. Files komen eigenlijk alleen op de Stadtring van Berlijn voor. Binnen de stad moet altijd met werkzaamheden rekening worden gehouden. De reistijd is ongeveer 7 uur.

Vliegen

Bezoekers van Berlijn staan momenteel drie luchthavens ter beschikking. De meeste vliegtuigen landen op en vertrekken van Flughafen Tegel in het noordwesten van de stad. Vandaar rijdt een expresbus in een kwartier naar de Kurfiirstendamm. Vanuit de luchthavens Zaventem en Schiphol zijn er rechtstreekse vluchten die ongeveer 1,5 uur duren.

Trein

Het gemakkelijkst reist u per trein. Hogesnelheidstreinen uit heel Europa rijden elk uur de stations Berlin-Spandau, Hauptbahnhof en Ostbabnbof binnen. Het nieuwe Hauptbahnhof is bet grootste station van Europa. De reis per trein duurt ongeveer 8 uren. Comfortabel is de rit per nachttrein.

Bussen

Vanuit alle grote en middelgrote steden in Duitsland en vanuit andere Europese landen rijden verschillende keren per week bussen rechtstreeks naar Berlijn. Het voordeel ten opzicbte van de trein is dat u niet boeft over te stappen. De busritten duren ecbter meestal langer dan de treinreis, omdat de bussen onderweg meer baltes aandoen en passagiers opbalen en afzetten. Met een bus van Eurolines kan je op ruim 10 uur in Berlijn staan.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Berlijn is heel goed geregeld. Er zijn ruim130 buslijnen, de U-Bahn (metro) en de S-Bahn, een soort sneltram om grote afstanden mee af te leggen. De metro rijdt van 4 uur ’s morgens tot 00.30 uur, in het weekend zijn er ook nachtlijnen.