Hotelaanbod

Berlijn heeft zijn bezoekers inmiddels meer dan 91.000 bedden te bieden. En ook wat de architectuur betreft, mogen de nieuwe botels er zijn. En ook de al wat oudere botels in het westen, hebben miljoenen neergeteld om hun gasten met een unieke service en modern design een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Veel kleine botels hebben al die poespas niet nodig, want zij bieden iets dat met geen geld te koop is: persoonlijke sfeer. Een hotel eigenaar die zelf achter het fornuis staat en het ontbijt serveert, wordt door menigeen meer op prijs gesteld dan een luxueus ontbijtbuffet.

Boek hier uw hotel in Berlijn >>>

Uiteenlopend hotel aanbod

Het aanbod van hotels is heel uiteenlopend in Berlijn en bovendien erg goedkoop in vergelijking met andere West-Europese hoofdsteden. Van goedkope kleine hotels over bed and breakfasts tot grote luxecomplexen, in Berlijn vind je het allemaal. De grootste concentratie van hotels vind je in Berlijn aan de Kurfurstendamm, de belangrijkste laan in het westelijke deel van Berlijn. Maar ook in de andere delen van Berlijn zul je nooit ver hoeven te zoeken voor accommodatie. Het voormalige Oost-Berlijn hinkte jaren aan een stuk achterop, maar ook hier verrijzen steeds meer hotels en andere accommodatiemogelijkheden.

Appartement

Ga je voor langere tijd naar Berlijn of met meerdere personen, dan kan het huren van een appartement voor de periode van een weekend, midweek of week ook een voordelige oplossing zijn. Ook hier is het aanbod uitgebreid en de kwaliteit zeer uiteenlopend. Zeker vermeldenswaardig zijn de ‘minilofts’ die in het historisch centrum van de stad verhuurd worden voor twee of meer nachten. Deze ruime stadsappartementen zijn comfortabel, betaalbaar en uitgerust met moderne faciliteiten zoals internet en een wasgelegenheid.

Goedkoop overnachten

Het aanbod van jeugdherbergen en hostels is in Berlijn enorm. Van heel bescheiden tot meer comfortabel met keuze uit een- of tweepersoonskamers of slaapzalen. Jeugdherbergen vind je zowel in het centrum van de stad als meer in de stadsrand.